Facebook Image

O važnosti redovnog servisa se i ne mora govoriti, no kako ćemo znati kada treba napravit koji servis, u kojem obimu i moramo li to sve izmijeniti?

Za svako vozilo je proizvođač predvidio plan redovnog održavanja koje je najčešće bazirano na prijeđenim kilometrima tijekom jedne godine, a gotovo kod svih je preporuka servis napraviti minimalno jednom godišnje.

Idealno bi  bilo kada bi ste servis radili uvijek kod istog servisera, jer taj servis već poznaje vaše vozilo i vodi evidenciju dnevnika vašeg vozila pa vam vrlo lako može preporučiti kada trebate doći na slijedeći servis i što će biti potrebno provjeriti ili izmijeniti. Iz tog razloga obučili smo naše mehaničare, pribavili svu potrebnu literaturu i opremili servis najmodernijim dijagnostičkim uređajima kao bi smo Vam uvijek mogli preporučiti najoptimalniji obim servisa kako bi vaše vozilo dugo i pouzdano radilo.

Iako je svaki proizvođač izradio plan servisiranja, redovni servis se ne svodi uvijek na „mali“ i „veliki“ servis , već je potrebno puno više umješnosti i iskustva  kao bi se utvrdilo što je potrebno a što preporučeno zamijeniti.  Za razliku od mnogo servisa koji reklamiraju „brze servise“ u kojima Vam u par minuta izmjene ulje i filtere, mi smo se odlučili za mnogo kvalitetniji pristup jer vjerujemo da  vaše vozilo nije kratkoročna investicija po sistemu „dok ide, ide“, a i vaša sigurnost mora bit na prvom mjestu.

Obim t.j. „veličina“ servisa uvelike ovisi o uvjetima eksploatacije vašeg vozila i naravno o Vama kao vozaču.

Što to znači?

Za primjer možemo uzeti samo jedan dio koji je predviđen godišnjim servisom, recimo filtar zraka. Filtar zraka mora omogućiti motoru vašeg vozila dovoljnu količinu čistog zraka kako bi motor mogao optimalno raditi. Ukoliko se često vozite kroz mjesta sa velikom koncentracijom prašine, filtar će svu prljavštino očistiti i zadržati  na sebi. Skupljanjem prljavštine na filtru, smanjuje se njegova protočnost t.j. propušta sve manje i manje zraka koji je potreban motoru. Takav filtar treba zamijeniti iako on možda nije predviđen planom redovnog servisiranja, jer takav filtar može prouzročiti dalekosežnije posljedice od same povećanje potrošnje goriva pa do izgaranja dijelova motora zbog nepravilne smjese goriva kao rezultat nedovoljne količine zraka.

Tu su naravno i sezonske provjere i pripreme vozila kada je vozilo potrebno pripremiti za zimske t.j. ljetne uvjete vožnje.

Sve gore navedeno može biti vrlo jednostavno. Kontaktirajte nas i dogovorite termin. Naši stručnjaci će pregledati vaše vozilo i savjetovati vas o svim potrebnim redovnim i sezonskim održavanjima. Dati će vam pravu informaciju i preporuku što i kada je potrebno napraviti kao bi vaš auto dugo, pouzdano i sigurno vozio.

Obratite nam se s povjerenjem. Mi smo tu zbog vas.

Redovni servisi

Redovnim servisiranjem osiguravate dugotrajnost vašeg vozila i njegovo ispravno funkcioniranje.

  • Redovni servisi
    Proizvođači automobila preporučuju različite servisne intervale svakih 10-30.000 kilometara ili minimalno jednom godišnje. U ovisnosti o starosti vozila t.j. kilometrima potebno je napraviti "maili" ili "veliki" servis.